Lydbok på mobil: De beste appene for lydbøker i 2023

Skrevet tirsdag 18. januar 2022 | Beregnet lesetid: 4 minutter | Inneholder annonselinker


Hva er en lydbok?

En lydbok er en bok som er spilt inn på lydbånd. Lydbøker har tidligere vært tilgjengelig gjennom fysiske kassetter og CD-plater, men er nå tilgjengelig gjennom apper på mobiltelefonen, noe som gjør det svært enkelt å lytte til en lydbok når du er på farten.

Markedet for lydbøker startet for fullt sin utvikling på 2000-tallet, og fortsatte derfra å vokse med en fordobling av markedsandelen i 2016. Under korona-pandemien spås det at markedet ytterligere har hatt en 30-40% utvikling. Fordelene er mange, og denne utviklingen er naturlig i takt med samfunnets digitalisering.

Nedlastning av lydbøker til mobiltelefonen er også enklere enn å gå til en bokhandel for å kjøpe en fysisk bok, og mye bekvemere. Med noen tastetrykk har du hele bokhandelen på telefonen din, og kan starte og stoppe den i ditt eget tempo, slik at du kan «lese en bok» uten å være fysisk avhengig av boken. Den kan spilles av direkte, i ditt eget tempo.

Lydbok gir deg mer tid til overs.

Når man leser en fysisk bok, er man avhengig av å ha med seg boken til enhver tid. Samtidig må du ha begge hendene tilgjengelig for å holde boken, samtidig som det krever enorm konsentrasjon for å lese og forstå inneholdet man leser. En lydbok løser disse problemene. Lydbok på mobil er et smart og taktisk grep, når du vil lære mer, men mangler tiden.

Du kan lytte til lydbok når du kjører bil, trener på treningssenteret eller gjør ærender. Penger sløses ikke på en bok som kun leses en gang, og derfra havner i bokhyllen. Du behøver heller ikke noen spesiell avspiller for lydbøker: alle moderne mobiltelefoner fungerer. Når du vil lytte til lydbok på mobil finnes det ulike apper du kan benytte. Vi har skapet et sammendrag av de beste lydboksappene i 2023 nedenfor.

De beste appene for lydbøker i 2023

  • Podimo. Kombinerte lydbøker og podcaster i en app. Vår favoritt! 9.9/10
  • Nextory. Komplett samling av norske lydbøker i en app. 8.9/10
  • BookBeat. Over 500.000 lydbøker tilgjengelig med et tastetrykk. 8.4/10
  • Storytel. Blandede sjangre og kategorier i en app. Best lydkvalitet. 8.1/10

Tips! Samle og ranger dine beste bøker i en virtuell bokhylle. Med Storytel får du en smart bokhylle som gjør at du til enhver tid kan følge progresjonen din i de ulike bøkene underveis.

Sammendrag

Uansett hva du leter etter, så har vi funnet noen apper som dekker ditt behov innen lydbøker. I appene kan du filtrere på spesielle sjangre, fag/skjønnlitterære bøker, romaner eller mystikk. Du kan også velge stemmetype: kanskje du leter etter kjendiser som leser inn bøkene? De fleste appene (ikke alle) kommer som regel med en kostnadsfri prøveperiode, slik at du kan danne deg et synspunkt rundt brukervennligheten før du begynner å abonnere. Hvis du liker det, kan du derfra starte et abonnement. Trykk på den grønne knappen for å starte en gratis prøveperiode hos en av våre favoritter.

Med lydbøker på mobilen kan du enkelt få tilgang til kunnskap, uansett hvor du befinner deg. Det gjør det smart og helt uavhengig av hvor du er. Test ut en av våre anbefalte aktører i dag: vi lover deg at du kommer til å like det.

Tips! Få en bedre lydbokopplevelse med best dekningskvalitet og en billigere mobilavtale. Test vår tjeneste i dag, og du kommer til å bli overrasket. Få et tilbud på din mobilavtale »